Neler yeni
xentr_blue_bg_color
xentr_red_bg_color
xentr_green_bg_color
xentr_orange_bg_color
xentr_voilet_bg_color
xentr_slate_bg_color
xentr_dark_bg_color

HGS Geçiş İhlali Sorgulama 2020

Atakumlu

Yönetici
Katılım
26 Kas 2019
Mesajlar
291
Tepkime puanı
58
HGS geçiş ihlalleri PTT, e-Devlet, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sitesinden, Otoyol Yatırım ve İşletme A.Ş.’nin internet sitesinden ve bankalar yoluyla öğrenilebilir. Yaptığınız hatalı geçişleri nerede, ne zaman yaptığınızı ve ne kadar ödeme yapmak zorunda olduğunuzu bu aramalar sonucunda kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA YÖNTEMLERİ
1. PTT HGS Geçiş İhlali Sorgulama

PTT yoluyla hatalı geçişleri sorgulamak için öncelikle hgsmusteri.ptt.gov.tr/hgs-gecis-ihlali-sorgulama adresine girin. Daha sonra üst menüde yer alan “Müşteri Hizmetleri Giriş” kısmına tıklayın. Aracınızın plakasını girin ve “Ben Robot Değilim” yazan yeri işaretleyin. Son olarak alt kısımda yer alan “Karayolları”, “Avrasya Tüneli” ya da “YSS Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu” seçeneklerinden birine tıklayın. Karşınıza gelen ekranda yaptığınız hatalı geçişlerin hangi istasyonda ve ne zaman olduğunu göreceksiniz.

2. E-Devlet HGS Geçiş Sorgulama
E-Devlet kapısından HGS geçiş ihlali sorgulamak için www.turkiye.gov.tr/hgs-ihlalli-gecis-bilgileri-sorgulama adresine girin. Sisteme giriş yapın ve plakanızı girin, “Sorgula” butonuna tıklayın. Aramanız sonucunda hangi tarihte, hangi saatte ve nerede geçiş ihlali yaptığınızın yanı sıra istasyona ne zaman girdiğiniz ve çıktığınız gibi bilgileri de görebileceksiniz.

Aynı arama sayfasına turkiye.gov.tr adresine girin, sırayla “Kurumlar – PTT – Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) İhlalli Geçiş Bilgileri Sorgulama” yolunu izleyerek ulaşabilirsiniz.

3. KGM HGS İhlali Sorgulama
Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sitesi yardımıyla otoyol ve köprülerden yaptığınız hatalı geçişleri aratmak için kgm.gov.tr/hgs-ihlal-sorgula sayfasına gidin. Karşınızdaki forma plaka numaranızı ve güvenlik kodunu girin. Son olarak “Sorgula” butonuna basın. Arama sonucunda hangi tarihte hangi köprüyü ve hangi otoyolu kullandığınızı ve bu yollarda yapmış olduğunuz yasadışı geçişlerin tümünü görüntüleyebilirsiniz.

4. Otoyol Yatırım ve İşletme HGS'siz Geçiş Sorgulama
isletme.otoyolas.com.tr/hgs-ihlal-sorgula adresine girin ve üst kısımda yer alan “İhlalli Geçiş Sorgulama” yazan yere tıklayın. Plakanızı ve güvenlik kodunu girerek aramanızı tamamlayabilirsiniz.

Mobilden HGS Geçiş İhlali sorgulama: Yapmış olduğunuz sorunlu geçişleri anlık olarak Android ya da iOS işletim sistemli telefonlardanızdan da öğrenebilirsiniz. Bunun için;

5. Bankalar HGS Geçiş İhlal Sorgula
Ziraat Bankası ve QNB Finansbank’ın cep şubeleri ve internet şubeleri yoluyla hatalı geçişler kontrol edilebilir. Bunun dışında diğer bankaların internet şubelerinde böyle bir hizmet yoktur. Eğer yaptığınız geçişler hakkında şüphe duyuyorsanız şüpheli geçişiniz sisteme 2 veya 3 gün içinde işlenir. Bu yüzden aynı gün sorgulama yapmamanızı öneririz, aksi halde yanılabilirsiniz. Eğer etiketinizde bakiye varsa ve otomatik ödeme talimatı verdiyseniz hatalı geçişleriniz hesabınızdan otomatik olarak ödenir. Köprü ya da otoyollardan geçişlerinizde ihlal yapıp yapmadığınızı bilmiyorsanız ve HGS etiketinizde yeterli miktar yoksa birkaç gün sonra sorgulama yapmanızı öneririz.

HGS İHLAL SORGULAMA İLETİŞİM
HGS kaçak geçişleri telefonla öğrenebilirsiniz. Bunun için arayabileceğiniz numaralar; 0 850 460 60 60 ya da 444 17 88’dir.

HGS KAÇAK GEÇİŞ CEZASI NEDİR?
2020 Paralı köprülerden ve otoyollardan yapılan kaçak geçişlerde geçiş ücretinin 4 katı kadar ödeme yapılmalıdır. Eskiden bu oran geçiş ücretinin 10 katıydı. Ancak sürücülerin bu cezaları ödeyememesi nedeniyle yönetmelikte düzenlemeler yapıldı ve indirim uygulandı. Bu durumda geçiş ücreti 50 TL olan bir otoyoldan kaçak olarak geçen bir sürücü eskiden 500 TL öderken şu anda 200 TL ödüyor.

HGS GEÇİŞ İHLALİ NE DEMEK?
Köprü ya da otoyol gişelerinden geçerken HGS etiketinin olmaması ya da etiketin okunamaması geçiş ihlali olarak kabul edilmektedir. Etiket okunamadığı için ücret tahsil edilememekte ve bu nedenle plakaya ceza yazılmaktadır. Etikette yeterli bakiye yoksa ilk yükleme yapıldığı anda bakiyeden cezanın tutarı düşülür ancak hiç HGS etiketi alınmamışsa, etiket alındığında ve yükleme yapıldığında alınmış olan tüm cezalar bakiyeden ödenir.

Sonuç olarak saydığımız yöntemlerle otoyol ve köprü gibi paralı yollardan geçiş bilgilerinizi öğrenebilirsiniz. İnternet üzerinden yaptığınız aramalarda bu resmi kanallara yönlendirme yapmayan sitelere itibar etmemenizi öneririz. Kimi sitelerde plakanızın yanı sıra başka bilgileriniz de istenebilir. Bu tür durumlara karşı dikkatli olmalı ve sadece güvendiğiniz kaynaklarda sorgulama yapmalısınız.
 
Üst Alt