Neler yeni
xentr_blue_bg_color
xentr_red_bg_color
xentr_green_bg_color
xentr_orange_bg_color
xentr_voilet_bg_color
xentr_slate_bg_color
xentr_dark_bg_color

Dropshipping Nedir? Nasıl Yapılır?

Atakumlu

Yönetici
Katılım
26 Kas 2019
Mesajlar
289
Tepkime puanı
58
Bir dropshipping yani stoksuz satış işletmesi kurmanız girişimcilik yolunda atacağınız ilk büyük adım olabilir.

Nasıl mı?

1_vFDyDu8VVQdJJHnhIaV2Zg.png


Müşterilerinize belirli bir ürünü satabilir, ürün fiyatlarınızı bizzat belirleyebilir veya kendi markanızı pazarlayabilirsiniz. Hatta ürününüz gerçek bir müşteriye satılıncaya kadar stoklar için ödeme yapma zahmetine katlanmanız da gerekmez. Bu işe atılmayı kafaya koyduysanız çok çalışmayı göze almalısınız, ancak bu şekilde başarılı bir marka oluşturabilirsiniz.

Bu yazıda dropshipping iş modeline ve bu işe atılmanın gerektirdiği tüm süreçlere ilişkin bilgilere yer verecek; dropshipping kavramının ne anlama geldiğini, bu alana ilişkin en doğru iş fikirlerini nasıl bulacağınızı ve dropshipping işine nasıl başlayabileceğinizi ayrıntılarıyla açıklayan sağlam bir iş planı ile karşınızda olacağız.



Dropshipping(Stoksuz Satış) Nedir?
Dropshipping yani stoksuz satış, işletmelere herhangi bir stok kaydı tutmadan mağaza işletme olanağı tanıyan son derece etkili bir iş modelidir. Bu sistemde satış yaptığınız an tedarikçi firmanız satışa konu olan ürünü depolarından çıkarır ve doğrudan müşterinizin kapısına gönderir. Sistemin sunduğu en büyük kolaylık işletme sahiplerinin hayatında ürün muhafazası, paketleme, ambalaj veya nakliye konularına ilişkin en ufak bir endişeye yer bırakmamasıdır.

Dropshipping İş Modeli Nasıl Çalışır?
Dropshipping iş modelinin üç temel öğesi vardır: tedarikçi/üretici, perakendeci (yani siz) ve müşteri.

dropshipping-pazarlamasi.png


Burada tedarikçinin rolü ürün yaratmak, stok kaydı tutmak, perakendeci adına müşterilere satın alınan ürünü göndermek, kusurlu ürünleri değiştirmek ve gerektiğinde ürün stoklarını yenilemektir. Tedarikçi firmalar satılamadığı durumda elinde kalacak ürün riskini de göz önünde bulundurarak stoklarındaki herhangi bir ürünü toptan fiyatına perakendeciye satmaktadırlar.

Bu iş modelinde perakendeci yani siz, tedarikçinize ait ürünleri kendi kuracağınız web sitesi üzerinden kendinize ait marka adı altında bir araya getirip satışını gerçekleştirebilir. Bu ürünlerin seçiminden de pazarlanma sürecinden de perakendeci olarak siz sorumlu olursunuz. Buna ek olarak müşteri sorun ve şikayetlerini sağlıklı bir biçimde yönetmek de sizin görevinizdir.

Dropshipping iş modelinin son aşamasında ise müşterinin ürünleri doğrudan sizden, yani perakendeciden satın alması yer alır. Sürece dair soru veya sorunların ortaya çıkması durumunda da ürünü satın aldıkları satıcıyla yani bizzat sizinle iletişim kurarlar.

Dropshipping Karlı Bir İş Modeli Midir?
Dropshipping iş modeli, işletme sahiplerine nakliye ve üretim masraflarını bertaraf edebilme imkanı vermesinden ötürü en karlı işletme modellerinden biri sayılabilir. Doğru tedarikçileri bulduğunuz an hiç vakit kaybetmeksizin kara geçersiniz. Kar marjı hesaplayıcı araçlar kullanarak işletme karınızı hesaplayabilir, bu sayede doğru yolda olup olmadığınıza dair sağlam bir fikir elde edebilirsiniz.
 
Üst Alt